Wist u dat:


Beste Huurders.

 

Wist U Dat.

giro-kaart-

 Per 31 december 2019 verdwijnt de acceptgiro in Nederland dat is voor sommige huurders best een verandering.

De Huurders belangenvereniging gaat met Woningstichting huurders informeren

-en helpen- om de overgang naar een andere betaalwijze soepel te laten verlopen.

Het makkelijks is dat U een machtiging geeft om de WSV Voerendaal op de eerste van de maand de huur automatisch af te boeken van U rekening.

Een voorbeeld van een machtiging.

doorlopende-machtiging

 Mooi resultaat: gemiddeld energielabel B voor Woningstichting Voerendaal.


Een mooi resultaat voor Woningstichting Voerendaal. Ons woningbezit heeft sinds november 2016 gemiddeld een energielabel B. Door het opleveren van nieuwbouwwoningen die in plaats zijn gekomen van oude woningen met een slecht energielabel is het gemiddelde energielabel gestegen naar een label  B.

woningstichting-voerendaal - logo -

In het energieakkoord is afgesproken dat in 2020 alle corporatiewoningen gemiddeld een energielabel B moeten hebben. Naast dat Woningstichting Voerendaal al ruim op tijd voldoet aan de afspraken uit het energieakkoord is het voor de portemonnee van de huurders ook gunstig. Energiekosten zijn naast de huur de grootste kostenpost voor huurders. Dat is vooral te merken als na een lange en koude winter de eindafrekening volgt. Aan dat gegeven kunnen we niks veranderen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat er uiteindelijk minder gas verbruikt wordt.

In maart 2015 ontving Woningstichting Voerendaal al een landelijke prijs voor de grootste verbetering in energiebesparing van woningcorporaties in Nederland. Van 2011 tot 2015 is het energieproject Meer met Minder in Voerendaal uitgevoerd met als doel om het woningbezit energiezuiniger te maken en dat is gelukt. Meer informatie over ons energieproject Meer met Minder vindt u hier.

WOONBOND, 3 maart 2016.

Blok blijft bij inkomensafhankelijke huurverhoging

3 maart 2016.

Minister Blok heeft de Tweede Kamer laten weten dat hij de inkomensafhankelijke huurverhoging in 2016 door wil laten gaan.

Uit een recente uitspraak van de Raad van State blijkt dat de Belastingdienst helemaal geen inkomensgegevens van huurders mag delen met verhuurders. Blok wil de wet wijzigen zodat dit wel mag.

Reparatiewet

De Tweede Kamer debatteerde gisteravond over de ‘reparatiewet’ die dit mogelijk moet maken. Overigens staat dezelfde reparatie ook al in het wetsvoorstel Doorstroming Huurmarkt dat later deze maand door de Eerste Kamer wordt besproken. Blijkbaar houdt Blok rekening met de mogelijkheid dat deze wet strandt in de Eerste Kamer, en heeft hij daarom ook een aparte reparatiewet door de Tweede Kamer geloodst.

.

Meldpunt Huuralarm

Is uw huurprijs door de (inkomensafhankelijke) huurstijgingen te hoog geworden? Doe een melding op ons Meldpunt Huuralarm (externe link).

 

Film TVL, en verder nog andere films van de gemeente Voerendaal.( klik op onderstaande link )

http://www.bizznet.tv/Woningstichting-Voerendaal-TLV.html

Woningwaardering gewijzigd De woningwaardering is bepalend voor de huurprijs van een woning. Vanaf 1 oktober is ook de WOZ-waarde van belang. De WOZ-waarde is de waarde van de woning geschat door de gemeente. Deze waarde telt nu ook mee bij de berekening van het aantal punten van een huurwoning –> lees verder

Beste HBV leden.

Vanaf heden zijn er geen spreekuren meer in Voerendaal (Teneleweg 23) en de Linde in Klimmen.

Mocht u ons nodig hebben, kunt u altijd telefonisch contact opnemen met een van onze bestuursleden. Er zal dan een afspraak met u en ons worden ingepland. Dit kan bij u thuis of bij ons op kantoor aan de Teneleweg 23 in Voerendaal. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groeten, Bestuur Huurders Belangen Vereniging (HBV)