Publicatiedatum: 30-12-2020.     Vanhier Wonen koopt acht woningen.        

Per 30 december 2020 heeft Van hier Wonen 8 woningen van de gemeente Voerendaal aan haar
woningvoorraad toegevoegd.
Van 7 woningen deed Vanhier Wonen reeds het beheer in het kader van het ontzorgingsarrangement.
Beste huurders, welkom bij Vanhier Wonen!

CCF_000006(1)- december 2020

Doeslief voor je buren !

Vanhier Wonen Woningstichting 43 2020 – 1woonwijzer november 2020.

Vanhier Wonen, Woningstichting 39 2020 – oktober – onderons – HBV –

Hoogste huurstijging in zes jaar.

In 2020 kregen huurders de hoogste huurstijging in zes jaar tijd voor de kiezen. Gemiddeld stegen de huren met 2,9%.
De Woonbond vindt het de hoogste tijd dat het Kabinet betaalbaar wonen weer prioriteit maakt.
                                Huisjes op stapels euromunten

De huren bij sociale verhuurders (woningcorporaties) stegen dit jaar met gemiddeld 2,7 procent. Bij commerciële verhuurders (vastgoedbeleggers)

steeg de huur van niet-geliberaliseerde woningen met gemiddeld 3,4 procent. In de vrije (geliberaliseerde) sector was de stijging gemiddeld 3 procent.  

Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het CBS vandaag bekend maakte(externe link).

Onzekerheid over inkomen

De huurstijgingen zijn extra wrang nu veel huurders onzeker zijn over de ontwikkeling van hun inkomen. Vanwege de Corona Crisis was er dit jaar veel politieke druk om de huurprijzen te matigen, maar tot drie keer toe legde Minister Ollongren een motie om de huurprijzen te bevriezen naast zich neer. Dat leverde haar in de Eerste Kamer zelfs een motie van afkeuring op. Ollongren deed alleen de toezegging om met Prinsjesdag te gaan kijken naar de koopkracht van huurders.

Help huurders die zich blauw betalen

Volgens Woonbond Directeur Zeno Winkels moet er veel gebeuren om huren weer betaalbaar te maken. Winkels: “Krom genoeg zit het systeem nu zo in elkaar dat huurders met een laag inkomens bij een te hoge huur geen toeslag krijgen. Wie een hoge huur heeft en een inkomensdaling meemaakt is dus helemaal de pineut. En dan verhuizen naar een beter betaalbare woning is ook makkelijker gezegd dan gedaan. Die mensen zitten klem. Die moeten worden geholpen.”

Schaf verhuurderheffing af

De Woonbond vindt verder dat het Kabinet de verhuurderheffing moet afschaffen. Winkels: “Er is een tekort aan betaalbare woningen, dat tekort wordt door de crisis alleen nog maar nijpender. Als mensen er in hun inkomen op achteruit gaan, zullen meer mensen een beroep moeten doen op een sociale huurwoning. Schrap die heffing zodat er meer gebouwd kan worden en er geïnvesteerd kan worden in voldoende betaalbare woningen.”

Veel media-aandacht

de Telegraaf(externe link), Het Parool(externe link), het NOS journaal(externe link), de 5uurshow(externe link)Hart van Nederland(externe link) en nog vele andere media hadden aandacht voor de hoge huren en onze oproep om met Prinsjesdag de koopkracht van huurders te verbeteren.

Petitie

Samen met De Goede Zaak startte de Woonbond een online petitie(externe link) waarin gepleit wordt voor een noodpakket voor de huursector. Heeft u de petitie nog niet getekend? Dat kan alsnog.

BETAALBAARHEID
JAARLIJKSE HUURVERHOGING.

Van Hier Wonen.

CCF_000019(1)OK 27 08 2020 2

Beste meneer/mevrouw,

Daarnet zag ik uw pagina met handige “woon-websites” die u heeft verzameld speciaal voor huurders  (https://www.hbv-voerendaal.nl/links/).  Erg breed en informatief, mijn complimenten!

Graag zou ik u voor dit overzicht nog een aanvullende suggestie doen, vandaar mijn mail.

Kunt u hier ook verwijzen naar de Senioren Woon en Leef Gids van Stannah?

https://www.stannah.nl/informatie/langer-thuis-senioren-woon-en-leef-gids

Thuiswonende (hurende) senioren kunnen hier meer informatie lezen over gezond en gelukkig thuis oud worden. 

Verschillende onderwerpen als brandveiligheid, woninginbraak en veilig internetten komen hierbij ter sprake. Ook worden verschillende behulpzame initiatieven genoemd die senioren thuis kunnen ondersteunen.

Kortom, informatie die (denk ik) erg goed aansluit bij uw oudere websitebezoekers die ook graag in de vertrouwde omgeving blijven huren.

Wilt u mijn suggestie toevoegen aan uw overzicht?

Neem ook gerust een kijkje! En ik hoor het graag als u zelf vragen heeft.

Met vriendelijke groet,   Amber de Vries   Communicatiemedewerker Stannah

Vennestraat 4
2161 LE Lisse
www.stannah.nl

 contact huurders. juni 2020

contact huurders. juni 2020

U mening is belangrijk !!!!!       CCF_000017 – april –

Let op bericht over WOZ-waarde  –  14 februari 2020..

Huurders ontvangen binnenkort een nieuwe ‘WOZ-beschikking’ van de gemeente. Huurt u een sociale huurwoning? Bekijk het bericht dan goed. De ‘maximaal toegestane huurprijs’ van uw woning hangt mede af van de WOZ-waarde die wordt vermeld.

Gemeenten stellen de WOZ-waarde van woningen ieder jaar opnieuw vast. De meeste huurders ontvangen in de eerste maanden van 2020 bericht over de WOZ-waarde op peildatum 1 januari 2019. Tegen die waarde kunt u bezwaar maken. Dat kan tot zes weken na ontvangst van de beschikking.

Wat is een WOZ-beschikking?

In de meeste gemeenten krijgen huurders geen brief die uitsluitend over de WOZ-waarde gaat. De gemeente stuurt u bericht over de gemeentelijke heffingen die u moet betalen, zoals afvalstoffenheffing. In dat bericht staat ook vermeld wat de WOZ-waarde van uw woning is. Dat is uw ‘WOZ-beschikking’.  Hebt u ervoor gekozen om berichten van de overheid uitsluitend digitaal te ontvangen? Dan krijgt u geen papieren post over uw WOZ-waarde. Let in dat geval goed op uw Berichten box van Mijn Overheid.

Sociale huurder? Bezwaar maken kan lonen.

Voor huurders van sociale huurwoningen kan het lonen om bezwaar te maken tegen een hoge WOZ-waarde. Als het bezwaar succesvol is gaat de ‘maximaal toegestane huurprijs’ van de woning omlaag. Met de huurprijscheck van de Huurcommissie(externe link) kunt u berekenen hoeveel punten uw woning heeft en wat de maximaal toegestane huurprijs is die daarbij hoort. Hoe lager de WOZ-waarde, hoe minder punten. En hoe lager de maximaal toegestane huurprijs.

Huurverlaging kan gevolg zijn.

Betaalt u op dit moment al een huurprijs die dicht in de buurt komt van wat maximaal is toegestaan? Dan loont bezwaar maken zeker de moeite.  Een lagere WOZ-waarde kan dan zorgen voor een ‘maximaal toegestane huurprijs’ die lager is dan de huur die u nu betaalt.  Uw verhuurder moet dan huurverlaging geven. Als uw verhuurder dit weigert kunt u via de Huurcommissie huurverlaging afdwingen.

Geen bericht ontvangen? Bekijk website gemeente

Niet iedere gemeente verstuurt de WOZ-beschikking op hetzelfde moment. Op de website van uw gemeente kunt u nakijken op welk moment uw gemeente dat gaat doen. Ook leest u daar wat u kunt doen als u de beschikking niet op tijd krijgt.

Hoe kunt u bezwaar maken?

De Woonbond heeft op een rijtje gezet waar u als huurder op moet letten om te kijken of u succesvol bezwaar kunt maken tegen een hoge WOZ-waarde. Ook hebben wij een gratis modelbrief voor het maken van bezwaar. Huurders die lid zijn van de Woonbond kunnen met vragen ook terecht bij de Huurderslijn.

WOZ-WAARDE.