Wist u dat:

Weg met de wooncrisis, gemeentebestuur Voerendaal!

Je bent een held!

Bedankt dat je deze actie start om ervoor te zorgen dat jouw gemeenteraad zich uitspreekt tegen de wooncrisis! Deze winter stellen de politieke partijen hun verkiezingsprogramma’s vast voor de Tweede Kamerverkiezingen op 21 maart. Dit is onze kans om daarop invloed uit te oefenen. Ons doel is de meest effectieve maatregelen voor de aanpak van de wooncrisis in zoveel mogelijk verkiezingsprogramma’s te krijgen. Zo kan een nieuw kabinet volle bak aan de slag met de oplossingen. Hierbij is druk van burgers en lokale politici onmisbaar! Daarom is het belangrijk dat de komende weken zoveel mogelijk mensen in gemeenten zich uitspreken.

Het starten van de petitie in jouw gemeente is de eerste stap. Afhankelijk van je beschikbaarheid kun je nog meer doen als actieleider, zoals je gemeenteraad benaderen, (digitale) bijeenkomsten organiseren, of kleine acties op straat uitvoeren. Hier helpen wij je natuurlijk bij. Gedurende de campagne ontvang je mails van ons met tips en tricks. We hebben enthousiaste organizers, materiaal en tools klaar staan om je te ondersteunen in het leiden én winnen van deze actie in jouw gemeente. We helpen je bij het groot maken van deze actie en het benaderen van lokale politici om ervoor te zorgen dat jouw gemeenteraad zich uitspreekt tegen de wooncrisis!

https://www.kerkrade.nl/…/zuid-limburg-zet-in-op-bouwen…

www.regionale-energiestategie.nl

www.klimaatakkord.nl

www.morgenland.nl    –  (  Op weg naar nieuwe energie  )

Kijk eens naar bovenstaande links  ( alles nieuw ) kopiëren en openen in Google. 

Van Hier Wonen.

CCF_000019(1)OK 27 08 2020 – 90 –

Het beestje bij zijn naam noemen.

Woningstichting Voerendaal 19 2020 – mei –

In verband met het corona virus en de richtlijnen van onze overheid wordt de algemene ledenvergadering die gepland op 18 mei tot nader order uitgesteld.

Wij wensen en hopen dat u in goede gezondheid blijft.

Groeten,  HBV Voerendaal

CCF_000015 2020 maart
JAARVERGADERING voor leden van HBV Voerendaal.
Wanneer: 18 mei 2020
Tijd: 19.00 uur
Waar: Cicero ruimte
            Tenelenweg 39 

 

Meer mensen recht op huurtoeslag,  –  30 januari 2020.             Een advies van de Woonbond.

 Kreeg u voorheen geen huurtoeslag omdat uw inkomen daar net iets te hoog voor was? In 2020 komt u mogelijk wel in aanmerking. Hoe vraagt u huurtoeslag aan en waar moet u dan om denken?

Gebruik online rekenhulp om te checken of u toeslag kunt krijgen. Getty Images.

De regels voor huurtoeslag zijn dit jaar anders dan vorig jaar. De harde inkomensgrens bestaat niet meer. Voor huurtoeslagontvangers die iets meer gaan verdienen is dat prettig. Wie net boven de grens raakt verliest niet meer meteen alle toeslag. Maar het is ook fijn voor huurders die tot nu toe geen toeslag konden krijgen omdat hun inkomen net boven de grens lag. Die komen in 2020 ook in aanmerking.

Online rekenhulp.

Om te controleren of u in 2020 toeslag kunt krijgen kunt u een proefberekening maken(externe link) op de website van de Belastingdienst. Dat doet u met een rekenhulp die u anoniem kunt invullen. U hoeft niet in te loggen met DigiD. U vult uw jaarinkomen en overige gegevens in en de rekenhulp vertelt of u huurtoeslag kunt krijgen en zo ja, hoeveel. De rekenhulp heeft ook een link naar een scherm waarmee u een inschatting kunt maken van uw inkomen in 2020 (uw toetsingsinkomen).

Aanvragen bij Belastingdienst.

Vraag uw huurtoeslag aan bij de Belastingdienst. En dus niet bij een dienstverlener of website die geld vraagt om dit voor u te doen. Om toeslag aan te vragen moet u uiteraard wél inloggen met DigiD, op Mijn Toeslagen van de Belastingdienst(externe link).

Huurtoeslag is een voorschot.

Het toeslagbedrag dat huurders krijgen is lang niet altijd meteen het juiste. Dat komt omdat toeslagen voorschotten zijn, betalingen vooraf dus. Op hoeveel toeslag u daadwerkelijk recht hebt weet de Belastingdienst pas op het moment dat uw inkomen over 2020 definitief bekend is. Maar dan hebt u het voorschot al gekregen. Als dat te veel was moet u daarna weer terugbetalen.

Voorkomen dat je moet terugbetalen.

Lijkt achteraf terugbetalen u niks? Maak dan meerdere proefberekeningen. Zo kunt u uitvinden welk toeslagbedrag er hoort bij een inkomen dat iets hoger is dan dat van u. Als u toeslag aanvraagt op basis van dat hogere inkomen krijgt u een lager voorschot. Blijkt achteraf dat u daardoor te weinig toeslag kreeg? Dan ontvangt u een nabetaling. Veel mensen vinden dat fijner dan achteraf terugbetalen.

Achteraf aanvragen kan ook/

Wat u ook kunt doen is wachten met aanvragen tot uw inkomen over 2020 definitief bekend is. Het bedrag dat u dan krijgt is gelijk goed. Huurtoeslag voor 2020 kunt u nog aanvragen tot 1 september 2021. Maar soms zijn er goede redenen om juist niet te wachten. Bijvoorbeeld: u verwacht dat uw huurprijs -door de huurverhoging van 1 juli 2020- boven de huurtoeslaggrens van € 737,14 uit gaat komen. In dat geval kunt u beter nu al een aanvraag doen.

HUURTOESLAG.

 

HBV. Voerendaal nodig U uit voor de ledenvergadering ( jaarvergadering ) op 18 mei 2020 om 19 .00 uur    waar     in het Cicero ruimte op de tenelenweg 39.

Beste Huurders,

Wist U Dat.

giro-kaart-

 Per 31 december 2020 verdwijnt de acceptgiro in Nederland dat is voor sommige huurders best een verandering.

De Huurders belangenvereniging gaat met Woningstichting huurders informeren

-en helpen- om de overgang naar een andere betaalwijze soepel te laten verlopen.

Het makkelijks is dat U een machtiging geeft om de WSV Voerendaal op de eerste van de maand de huur automatisch af te boeken van U rekening.

Een voorbeeld van een machtiging.

doorlopende-machtiging

 Mooi resultaat: gemiddeld energielabel B voor Woningstichting Voerendaal.


Een mooi resultaat voor Woningstichting Voerendaal. Ons woningbezit heeft sinds november 2016 gemiddeld een energielabel B. Door het opleveren van nieuwbouwwoningen die in plaats zijn gekomen van oude woningen met een slecht energielabel is het gemiddelde energielabel gestegen naar een label  B.

woningstichting-voerendaal - logo -

In het energieakkoord is afgesproken dat in 2020 alle corporatiewoningen gemiddeld een energielabel B moeten hebben. Naast dat Woningstichting Voerendaal al ruim op tijd voldoet aan de afspraken uit het energieakkoord is het voor de portemonnee van de huurders ook gunstig. Energiekosten zijn naast de huur de grootste kostenpost voor huurders. Dat is vooral te merken als na een lange en koude winter de eindafrekening volgt. Aan dat gegeven kunnen we niks veranderen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat er uiteindelijk minder gas verbruikt wordt.

In maart 2015 ontving Woningstichting Voerendaal al een landelijke prijs voor de grootste verbetering in energiebesparing van woningcorporaties in Nederland. Van 2011 tot 2015 is het energieproject Meer met Minder in Voerendaal uitgevoerd met als doel om het woningbezit energiezuiniger te maken en dat is gelukt. Meer informatie over ons energieproject Meer met Minder vindt u hier.

 

Film TVL, en verder nog andere films van de gemeente Voerendaal.( klik op onderstaande link )

http://www.bizznet.tv/Woningstichting-Voerendaal-TLV.html